Voedingsadviezen

Bij het opstellen van voedingsadviezen staan de volgende punten centraal:

Eerst test ik of je allergisch of intolerant bent voor één of meerdere van de volgende vijf voedingsmiddelen: melk, tarwe, gluten, suiker en schimmels. De hedendaagse voeding bestaat uit granen, zuivel, peulvruchten, transvetzuren, een teveel aan verzadigde vetzuren en omega 6 vetzuren, groenten uit de nachtschadenfamilie, suiker en chemische toevoegingen( E nummers). Door het eten van deze voeding wordt bij veel mensen de vitaliteit minder.

De oervoeding bestond uit groenten, fruit, verse noten en zaden, vis, vlees, en eieren. Ons lichaam werkt goed op de oervoeding. In de dagelijkse praktijk is het eten van alleen oervoeding niet haalbaar. Het advies is daarom om 85 % te kiezen uit de oervoeding en 15 % uit de hedendaagse voeding.

Aan de hand van de verkregen gegevens zoeken wij naar alternatieven en zo stellen we samen een handleiding voor een nieuw voedingspatroon op. Je krijgt een lijst mee met voedingsadviezen en eventueel recepten. Ook is het mogelijk om je eigen recepten aan te passen aan je nieuwe voedingspatroon.

Toepasbaar bij

Allergieën en intoleranties, overgewicht, ondergewicht, het niet lekker in je vel zitten, vermoeidheidsklachten zoals burn-out, CVS, ME. Maar ook bij darmproblemen (candida), eczeem, haaruitval, hoofdpijn, slaapproblemen, HPU, zwak immuunsysteem, gedragsproblemen enz.