Darmregulatie en Oligotherapie

Om zowel lichamelijk als geestelijk goed te kunnen functioneren moeten zoveel mogelijk voedingsstoffen opgenomen worden. Een juiste afbraak van onze voeding is dan belangrijk en daarvoor is een goedwerkende darm nodig.

Kun jij niet iedere dag makkelijk naar het toilet, of heb je regelmatig last van je buik?
Wist je dat 80% van ons immuunsysteem in onze darmen zit?
Verkeerde eetgewoonten, antibiotica, narcose, infecties, alcoholgebruik, erfelijke aanleg enz., kunnen de darmwerking en hierdoor het immuunsysteem verstoren.

De darmregulatie richt zich op het testen en herstellen van het maag-darmkanaal. Voor de test wordt ontlasting naar een laboratorium opgestuurd. Aan de hand van de uitslag van de test stel ik een behandelplan op.

De periode die nodig is om de darmen weer goed te laten werken, is afhankelijk van wat er aan de hand is. Aandachtspunten hierbij zijn: de juiste voeding, het in evenwicht brengen van de darmflora en de opbouw van goedwerkend darmweefsel.
Omdat negatieve emoties ook tot buikklachten leiden, gaan wij ook daarmee aan de slag. Een goede natuurgeneeskundige methode hiervoor is o.a. NEI.

Toepasbaar bij

Een niet goed werkend spijsverteringskanaal kan de oorzaak zijn en/of negatief inwerken op diverse ziektebeelden. Vandaar dat veel ziektebeelden een darmregulatie nodig hebben. Van overgewicht, hart- en vaatziekten tot ADHD, diabetes, reumatische klachten, astma en bronchitis, allergieën, blaasontsteking, migraine, obesitas en buikklachten.