NLP

NLP is een prima hulpmiddel om gedrag positief te veranderen en persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen. Veel bedrijven werken er al mee en tijdens een HBO-studie kan het vak als miner gekozen worden. In mijn praktijk pas ik deze techniek soms toe zodat je een beter beeld kunt krijgen, van jouw houding en gedrag.

De term NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Neuro
De wereld om ons heen nemen wij met onze zintuigen waar. Doordat een ieder dit op zijn eigen manier doet, krijg je een eigen “beeld" van de wereld. Met behulp van de NLP kan ik je leren zien dat er ook andere waarnemingen mogelijk zijn. Misschien kun je daar prettiger mee leven?

Linguïstisch
Onze gevoelens krijgen betekenis omdat wij ze in taal omzetten. Woorden hebben invloed op je beleving en gedrag. Ik maak je hier bewust van. Meestal is het zo dat als je de dingen net iets anders benadert, deze dan een andere waarde krijgen.

Programmeren
Ieder mens heeft zijn eigen wijze van reageren aangeleerd. Sommige van deze reacties kunnen echter belemmerend werken. Als je de wijze van reageren net iets aanpast, kunnen bepaalde situaties waarschijnlijk positiever voor jou uitpakken

Toepasbaar bij

Werksituaties, relatieproblemen, niet tevreden zijn over jezelf.